RaRa waar ben ik? - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Dwintooitje Sas - WaarBenJij.nu RaRa waar ben ik? - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Dwintooitje Sas - WaarBenJij.nu

RaRa waar ben ik?

Door: Roxan

Blijf op de hoogte en volg Dwintooitje

17 Juni 2019 | Hong Kong, Hong Kong

Velen van jullie zullen het wel weten, maar in de afgelopen week heb ik Thailand verlaten, nadat ik nog bijzonder actief ben geweest. Ik heb zowaar een hike gedaan, welke ik goed te doen vond. Mijn kuiten hebben op geen moment pijn gedaan! En het uitzicht was prachtig. Vervolgens door naar mijn volgende bestemming, waar ik vooral veel heb rond gelopen, naar skyscrapers heb zitten staren, twee free walking tours heb gedaan en onbedoeld heb meegelopen in een demonstratie…. Weten jullie al waar ik ben? Het was niet zo dat ik de demonstratie kon ontwijken, aangezien er twee miljoen mensen op de been waren en mijn hostel zich in de middelpunt daarvan bevond.
Ja mensen, ik ben in Hong Kong.
De belangrijkste reden dat ik Hong Kong ben, is voor het aanvragen van mijn visum voor China. Welke ik hopelijk vanmiddag mag ophalen! Fingers crossed. Maar dat dit de belangrijkste reden is, betekent niet dat ik hier een beetje aan het wachten ben. Ik heb namelijk mijn energie weer behoorlijk terug, dus ik ben veel aan het sightseeën. Zoals net beschreven, twee free walking tours gedaan, waar veel info gegeven werd over Hong Kong wat ik niet wist, plus met alles wat hier nu gaande is, is het ook heel actueel. Eén van de tours ging over de housing crisis, waarbij er gesproken werd over de coffinhouses waar mensen in slapen en de belachelijke prijzen die mensen moeten betalen voor huur, dan wel het kopen van hun huis. En afgelopen zondag waren er allemaal meiden en dames aan het picknicken in tunnels van metrostations en gewoon op de betonnen grond. Dit zijn de nannys uit de Filippijnen, die 1 dag in de week vrij hebben en dan niet in het huis gaan zitten waren ze al de hele week werken en dus liever een metrotunnel verkiezen, dan een huis of vreemd genoeg een park.
Vandaag staat er nog een hele dag gepland, want ik was vergeten dat er hier een weg is met vele boeddhas langs de trap (weet je wel, van wie is de mol) dus dat moeten we nog gaan doen en ik moet nog de Victoria peak op en ik wil ook nog naar een observationdeck om Hong Kong vanuit de lucht te kunnen bewonderen. Dus nog één dag veel lopen en wandelen en dan hopelijk morgen naar China! Volgens mij ben ik goed voorbereid en daardoor ook bereikbaar als ik daar ben, maar je weet maar nooit.

Liefs Roxan