Almost made it to the end, without……. - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Dwintooitje Sas - WaarBenJij.nu Almost made it to the end, without……. - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Dwintooitje Sas - WaarBenJij.nu

Almost made it to the end, without…….

Door: Roxan

Blijf op de hoogte en volg Dwintooitje

04 Augustus 2019 | Maleisië, Cameron Highlands

BEDBUGS!!!
In mijn hele reizende leven nog nooit bedbugs gehad, maar helaas moet ik er dan zo net voor de finish line aan geloven. Ik heb in een bed gelegen met bedbugs. Gelukkig stond mijn tas in een kluisje (tegen besmetting), helaas had ik die dag de was gedaan en al mijn schone bed op het bed gelegd en vervolgens in mijn tas gestopt. Gevolg? Alles, maar dan ook al mijn kleding op 60 graden gewassen en van kamer gewisseld. Neemt niet weg dat ze nu net zo goed in mijn backpack kunnen zitten of in mijn dagtas. It’s safe to say dat mijn tassen mijn huis niet in komen en ik thuis voor het ‘gemak’ alles nog maar eens op 60 graden ga wassen inclusief dagtas en toilettas en wat niet al. Backpack maar naar de stomerij brengen ofzo.

Het heeft verder even geduurd voordat ik deze blog post, omdat ik na Borneo vooral lang in Kuala Lumpur heb gezeten en nu net twee dagen in Cameron Highlands ben. In Kuala Lumpur voor de vierde keer in 2 maanden tijd verkouden geworden (mijn lichaam begeeft het), maar me desalniettemin enorm vermaakt. Leuke groep mensen ontmoet, samen lekker gegeten, drankjes gedronken op een helipad met uitzicht op de Petrona’s Towers, de Batu caves bezocht en meegedaan met een pubquiz en pubcrawl.

In de Cameron Highlands samen met twee Duitse meiden die ik in Kuala Lumpur had ontmoet opgetrokken. Toch maar weer gehiked. Ik ga ook niet meer zeggen dat ik het niet meer ga doen, want ik voorzie dat ik dan weer aan het liegen ben. En vandaag een tour gedaan naar onder andere de tea plantation. In verband met de bedbugs, slecht geslapen en ik was chagrijnig. Dat heeft de driver dan ook wel gemerkt vandaag gok ik zo. Sommige tours zijn niet voor mij weggelegd, vooral van die dingen waar je auto in en auto uit gaat om zo genaamd naar iets moois te kijken. Zoals een butterfly farm die niets voorstelt of het even zo niets zeggende strawberry farm. Maar ik wilde vooral vervoer naar de thee plantages en dat was zeker prachtig. Rollende heuvels vol met thee EN goed weer zorgt voor een prachtig uitzicht.

En zo vliegen of kabbelen de dagen voorbij. Ondanks de ‘tegenslagen’ heb ik het nog enorm naar mijn zin. Morgen weer door naar een volgende plek, maar daar volgende week meer over,

Liefs Roxan