Uruguay en Iguazú Falls
Door: Roxan
Blijf op de hoogte en volg Dwintooitje
15 September 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Vorige keer dat ik schreef, gaf ik aan dat ik op donderdag naar Uruguay zou gaan en dat is inmiddels dan ook gebeurd! Eerst ´s ochtendsvroeg om 09.30 met de ferry naar Uruguay, wat zo´n 3 uur duurt. Daar eenmaal aangekomen in een schattig plaatsje genaamd Colonia, wat heel toepasselijk nog allemaal koloniaalse invloeden heeft. Was daar heerlijk rustig, vredig en warm, maar na 3 uur heb je het ook wel gezien, dus toen door naar Montevideo (de hoofdstad). Voordat we daar waren was het al avond, dus meer dan avondeten hebben we niet echt gedaan. De volgende dag wel door Montevideo gelopen, maar vergeleken met BA stelt het weinig voor. Wel daar langs het strand gaan wandelen, wat met 26 graden heerlijk was. Daarna alweer terug naar BA (we hebben het hier nog over vrijdag he!). ´S avonds weer aangekomen in BA en de volgende dag alweer op weg naar Iguazú.
We gingen met de bus naar Iguazu, wat ongeveer 18 uur zou duren. Is niet heel erg als je je bedenkt dat de stoelen te vergelijken zijn met business class stoelen in het vliegtuig en je redelijk kan slapen. Alleen.... is het niet leuk als je bus ermee ophoudt zo´n 30 km voor je uitbestemming. Je na een half uur wel kan overstappen op een andere bus. Vervolgens aangekomen je hostel niet kan vinden (wat niet leuk is, wanneer het klimaat tropisch is) en dan denkt dat het leuker en vooral goedkoper is om via de lokale manier naar de Braziliaanse kant van Iguazú te gaan. Hiervoor moest je 2 bussen nemen, waarvan je er bij eentje moest overstappen bij de Braziliaanse border om daar dus ook je stempel te halen. Hmmmm als we dat nou ook echt gedaan hadden, haha! Wij werden ergens afgezet door die buschauffeur (in the middle of nowhere) en toen bedachten we dat we maar beter naar de bushalte konden lopen (zo´n half uur) die we moesten hebben. Daar aangekomen toch nog geïnformeerd of het nodig was dat je een stempel van Brazilië had. Nou dat was wel nodig! want nu waren we er eigenlijk illegaal. Snel maar weer een stempel wezen halen, wat gemakkelijk ging en toen weer een bus gepakt naar de Iguazu. Wat een ritje van een uurtje moest zijn, werd er eentje van 3 uur! Maar eenmaal aangekomen was het het wel waard. De Falls zijn zooooo mooi. En zeker de Argentijnse kant (waar we de dag daarna heen zijn gegaan). Verschil is dat je bij de Argentijnse kant ze van meer dichtbij en afzonderlijk ziet, terwijl je bij de Braziliaanse kant, meer het overview hebt. Verders kun je je in Argentinië wel zo´n 6 uur vermaken, terwijl je het in Brazilië zo na 2 uur wel gezien hebt. Ik kan verders alleen maar zeggen: check mijn foto´s op facebook.
Inmiddels zit ik nu wéér in BA, ben daar gisteren, na weer een 19 uur lange busrit aangekomen en vrijdag of zaterdag gaan we door naar Puerto Madryn. Eens kijken of we daar op een normale manier kunnen komen.
Dat was het wel weer!
Liefs Roxan
15 September 2010 - 15:52
Margriet:
O wat goed van mij, mn eerste reactie en dan ook nog als eerste op dit verhaal! Ik zag dat zelfs mn moeder al een reactie had geschreven dus tja dan wordt het duidelijk tijd dat ik ook eens wat van me laat horen. Ik zie dat je verhalen steeds uitgebreider worden ;) heel goed ik hou van lange verhalen. En dan ook nog eens de lokale, goedkope manier gebruiken om naar Brasil te gaan, ik ben trots hoor! -
15 September 2010 - 15:59
Caro:
Klinkt goed zeg!! Enjoy lijkt me prachtig die watervallen. -
15 September 2010 - 15:59
U-turn:
Leuke foto's op Facebook.
En eet je al voedsel met 'stukjes' erin?
Ciao -
15 September 2010 - 17:28
Pa:
Hoi liefje,
leuk he dat openbaar vervoer. Ik neem aan dat je desondanks toch genoten hebt. Nu je de Braziliaanse stempel hebt, mag je ook de vlag bij de bezochte landen plaatsen, toch? Ik kan me geen voorstelling maken van die watervallen, dus er ziet niets anders op dan mij te gaan aanmelden op faceboek, zodat ik ook de foto's kan bekijken.
Ik kijk uit naar je volgende verslag en onze skype sessie.
Kusjes pap -
15 September 2010 - 18:21
Davine:
Wat leuk om te lezen, klinkt goed allemaal!
Hou ons maar goed op de hoogte. Foto's zagen er trouwens leuk uit op FB.
xDavine -
15 September 2010 - 21:26
Bas:
Chille avonturen rox! Jalourse groeten vanuit natgeregend nederland -
16 September 2010 - 00:49
Roxan:
@pap: och jah, ik zal hem er meteen bijzetten!
@ U-turn en alle anderen die mijn eetavonturen volgen: heb in Iguazu om maar wat groenten binnen te krijgen zowaar een veggie-pizza gegeten MET tomaten (waar ik uberhaupt niet zo moeilijk meer over doe!) stukjes zijn ook geen probleem meer (morgen namelijk een uitgebreid Israelische maaltijd eten en dat zal er dan ook wel tussenzitten. Nu alleen de zuurkool nog en ik eet alles! :-D -
16 September 2010 - 07:55
Arja:
Wat een prachtige foto's, ik begrijp de constante lach op je gezicht. -
16 September 2010 - 17:06
Pa:
Fantastische foto's. Je moet er een klein eindje voor reizen, maar dan heb je ook wat. Overigens, je klikt net zoveel foto's als je vader :-)
xx pa -
17 September 2010 - 18:36
Sarah:
Roxan! Wat ontzettend goed van je! Die busreizen lijken me zo naar, gelukkig is het 't allemaal waard! Ik heb wel echt bewondering voor je, en de reis die je maakt. Meid, geniet ervan! Maar volgens mij komt dat helemaal goed.
xx sarah -
17 September 2010 - 21:23
Heleen:
Wat heb je eigenlijk in Uruguay gedaan en waarom steeds terug naar BA? Is het niet de bedoeling dat je gaat reizen en dan steeds verder gaat?? Ik denk dat een beetje meer jus in je verhaal geen kwaad kan :p om de ongeloofelijke schoonheid van de falls te beschrijven!! Succes
xx -
18 September 2010 - 10:01
Leonie:
Hey!
Klinkt allemaal erg leuk ondanks je ov-frustraties.. Die watervallen lijken me ook super. Heb je trouwens zelf ook al de tango gedanst in BA? ;) groetjes en kusje van Jesse -
18 September 2010 - 15:01
Roxan:
@Leonie: geen tango gedanst, zou niet weten hoe dat moet, haha.
@Heleen: serieus? ga je commentaar leveren op mijn schrijfkunsten en mijn manier van reizen. Punt van de watervallen is dat het niet te beschrijven valt, woorden schieten te kort. En ja BA is het centrum van Argentinië waar alles zo´n beetje vandaan vertrekt. En het is een wereldstad en komt hier gewoon moeilijk weg. Maar ben inmiddels aan mijn laatste uurtjes begonnen. -
19 September 2010 - 19:00
Quinty:
Vervelend wat jaloezie met mensen kan doen....
Meid wat ben je een prachtige reis aan het maken! En de foto's zijn ook fasntastisch. Ik mis je en we gaan snel skypen!
xx